- Bienvenue sur athled
- Spécial athlé
- et .... surprise !
et .... surprise !
Chrysalide
Pilier de bar du forum
Date du message : Monday 12 September 2016 à 19h35
Dommage Et c'est peut-être pas fini chez les gros bras qui depuis quelques temps s'approchent dangereusement des perfs "douteuses" de l'ancien temps.
En vérité j'espère me tromper car ça donne des concours sacrément impressionnants !
silvio
Passe son temps sur le forum
Genre : Masculin Masculin Inscription : 28/02/2012
Date du message : Monday 12 September 2016 à 19h58
lu sur un site d un proffesseur en medecine sportive :
"ces compléments alimentaires contenant de l’higénamine (le produit incriminé chez Sakho) ont des effets stimulants améliorant à la fois le temps de réaction, la vitesse de démarrage, la vista, la lecture du jeu et même la détente verticale. En clair, toutes les prises d’informations le sont en accéléré."
bref ideal pour un lanceur ,sprinteur ,sauteur
Date du message : Monday 12 September 2016 à 21h20
silvio a écrit :lu sur un site d un proffesseur en medecine sportive :
"ces compléments alimentaires contenant de l’higénamine (le produit incriminé chez Sakho) ont des effets stimulants améliorant à la fois le temps de réaction, la vitesse de démarrage, la vista, la lecture du jeu et même la détente verticale. En clair, toutes les prises d’informations le sont en accéléré."
Pourtant il y a manifestement un doute .. si j'en crois ses explications détaillées sur Facebook ...
W związku z informacjami, które pojawiły się dziś w mediach, stanowczo zaprzeczam, jakobym kiedykolwiek przyjmował jakiekolwiek substancje zabronione.
Wychowałem się w duchu sportowej rywalizacji i byłoby dla mnie hańbą i zaprzeczeniem wszystkiego w co wierzę, gdybym, jako sportowiec, wspomagał się w jakikolwiek niedozwolony sposób.
W ostatnich dwóch latach byłem kilkadziesiąt razy badany pod kątem stosowania substancji zakazanych, stale monitorowany przez światowy system ADAMS i te reguły są dla mnie dniem powszednim.
Oczywiście skorzystam z możliwości powtórnego zbadania kwestionowanej próbki. Zrobię wszystko, żeby całkowicie wyjaśnić całą sytuację i oczyścić swoje dobre imię. Powtarzam, nigdy nie przyjmowałem jakichkolwiek substancji zabronionych i jestem gotów udowadniać to w każdy możliwy sposób, choćby pod wykrywaczem kłamstw.
Zdaje sobie sprawę, że w świetle ostatnich doniesień dotyczących dopingu wśród sportowców moje tłumaczenia mogą brzmieć mało wiarygodnie, ale w sytuacji, w której jestem niewinny, to jedyne, co mogę dziś powiedzieć. Jestem przekonany, że w moim przypadku finał będzie inny.
KONRAD BUKOWIECKI
.
bruno
Membre historique
Date du message : Monday 12 September 2016 à 21h34
Eole a écrit :ben oui, je ne comprends pas pourquoi on douterai de ce qu'il dit....silvio a écrit : lu sur un site d un proffesseur en medecine sportive :
Pourtant il y a manifestement un doute .. si j'en crois ses explications détaillées sur Facebook ...
W związku z informacjami, które pojawiły się dziś w mediach, stanowczo zaprzeczam, jakobym kiedykolwiek przyjmował jakiekolwiek substancje zabronione.
Wychowałem się w duchu sportowej rywalizacji i byłoby dla mnie hańbą i zaprzeczeniem wszystkiego w co wierzę, gdybym, jako sportowiec, wspomagał się w jakikolwiek niedozwolony sposób.
W ostatnich dwóch latach byłem kilkadziesiąt razy badany pod kątem stosowania substancji zakazanych, stale monitorowany przez światowy system ADAMS i te reguły są dla mnie dniem powszednim.Oczywiście skorzystam z możliwości powtórnego zbadania kwestionowanej próbki. Zrobię wszystko, żeby całkowicie wyjaśnić całą sytuację i oczyścić swoje dobre imię. Powtarzam, nigdy nie przyjmowałem jakichkolwiek substancji zabronionych i jestem gotów udowadniać to w każdy możliwy sposób, choćby pod wykrywaczem kłamstw.
Zdaje sobie sprawę, że w świetle ostatnich doniesień dotyczących dopingu wśród sportowców moje tłumaczenia mogą brzmieć mało wiarygodnie, ale w sytuacji, w której jestem niewinny, to jedyne, co mogę dziś powiedzieć. Jestem przekonany, że w moim przypadku finał będzie inny.
KONRAD BUKOWIECKI.
bruno
Date du message : Tuesday 13 September 2016 à 07h47
Eole a écrit :Pourtant il y a manifestement un doute .. si j'en crois ses explications détaillées sur Facebook ...
...
KONRAD BUKOWIECKI
C'est Facebook ça ? Je pensais plus à la messagerie cryptée Telegram. Le con il a laissé son nom.